Bestemmingen vol Brabantse Avonturen

Van Heerlijkheid Heeswijk-Dinther en Klompendorp Sint-Oedenrode tot oergebied De Maashorst en Cultuurstad van het Zuiden Den Bosch, de provincie Noord-Brabant is rijk aan steden, dorpen en natuurgebieden met ieder hun verhaal. 

Word ridder in een kasteel, ontdek het ambacht achter de klomp of kom dwalen door de pittoreske straatjes van Den Bosch, scroll gauw naar beneden en ontdek welke bestemming niet op jouw bucketlist mag ontbreken.

Den Bosch, Cultuurstad van het Zuiden

Een eeuwenoude binnenstad vol historische steegjes, rauwe industriële hotspots op de Tramkade en serene rust tijdens een vaartocht op De Binnendieze. De geboortestad van Jheronimus Bosch telt prachtige exposities, een bourgondische (borrel)cultuur en erfgoed om je ogen bij uit te kijken.

Welkom in de stad waar elke dag wat cultureels te beleven valt: het gastvrije en bourgondische Den Bosch, Cultuurstad van het Zuiden.

Ontdek meer over Den Bosch

Heerlijkheid Heeswijk-Dinther

De Heerlijkheid van Heeswijk-Dinther bestaat al sinds de middeleeuwen. Samen presenteren Kasteel Heeswijk, de Meierijsche Museumboerderij, de Abdij van Berne en de Kilsdonkse Molen de lange historie van deze Brabantse Heerlijkheid.

Word ridder in het kasteel, laat je rondleiden door de unieke watervluchtmolen en proef het échte Berne abdijbier. Kom, en neem een duik in het rijke verleden van dit dorp aan de Aa.

Ontdek meer over Heeswijk-Dinther

 

Klompendorp Sint-Oedenrode

Wie aan Sint-Oedenrode denkt, denkt aan klompen. Althans, na een bezoek aan het mooie Rooi ga je dat zeker doen. Te midden van het uitgestrekte populierenlandschap vind je dit dorpje als bakermat van de oer-Hollandse klomp.

Maak een wandeling over het klompenpad, spot edelherten in natuurgebied De Scheeken of ga terug naar 'die goede oude tijd' bij Museum Hoeve Strobol. Rooi op je klompen aanvoelen? Vanaf vandaag wel!

Ontdek meer over Sint-Oedenrode

De Maashorst, het oergebied in Brabant

Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Waar bomen, planten en beesten de baas zijn. Net zoals vroeger. Waar vind je dat nog in Nederland? In De Maashorst. Het oergebied in Brabant. 

Spot de wisent, Tauros en de Exmoorpony, de oerbewoners van het gebied. Beleef 'wijst,' de natuurparel van het landschap. Ontdek de historische opgravingen en alle andere oerschatten van De Maashorst. Volg je oerinstinct. Luister en ga!

Ontdek meer over De Maashorst