Brabantse Avonturen in Heeswijk-Dinther

De Heerlijkheid van Heeswijk-Dinther bestaat al sinds de middeleeuwen. Samen presenteren Kasteel Heeswijk, de Meierijsche Museumboerderij, de Abdij van Berne en de Kilsdonkse Molen de lange historie van deze Brabantse Heerlijkheid. 

Word ridder in Kasteel Heeswijk, (be)leef een etmaal abdijleven in de abdij, laat je rondleiden door de unieke molen of ontdek het boerenleven bij de Museumboerderij. Lees verder en ontdek de Brabantse Avonturen!

Word ridder in Kasteel Heeswijk

Het Kasteel van Brabant bestaat al eeuwen lang. Ze kent een rijke geschiedenis, die al dateert uit het jaar duizend. Het verhaal van dit machtige monument kun je beleven in en rondom het kasteel. 

Op zoek naar een leuk kinderfeestje of een uitje voor de vakantie? Dan is het Brabantse Avontuur 'Word ridder in Kasteel Heeswijk' zeker wat voor jou! De kinderen worden rondgeleid door de kasteelvrouwe, volgen een speurtocht en sluiten af met heerlijke pannenkoeken.

Bekijk het avontuur

Uniek in zijn soort: De Kilsdonkse Molen

Een bezoek aan De Kilsdonkse Molen is zeker de moeite waard. Door zijn ligging in de omgeving van het beekdal van de Aa, is het een fijne plek om tot rust te komen. Daarnaast heeft de molen ook nog een grote historische waarde. Hij staat er al sinds de middeleeuwen!

Elke zaterdag zijn de molenaars vanaf 10:00 uur al aan het werk. Ze zijn dan bezig met het malen van graan en het slaan van olie. Tip! Vaar eens mee op de fluisterboot die tussen het kasteel en de molen pendelt.

Bezoek De Kilsdonkse Molen

Een etmaal abdijleven

Verscholen in het lover van oude beuken, vind je in het Brabantse Heeswijk-Dinther de oudste, nog bestaande, kloostergemeenschap van Nederland: de Abdij van Berne. Het pand is prachtig en het traditionele adbijbier vloeit er rijkelijk.

De Norbertijner kloosterlingen laten je tijdens jouw Brabantse Avontuur graag van het abdijleven proeven. Je neemt deel aan het ritme van de getijden, eet mee met de broeders in de refter en leert anders te kijken naar je levensvragen. 

Bekijk het avontuur

Terug naar toen: De Meierijsche Museumboerderij

Een boerderij kan veel meemaken. Al sinds de middeleeuwen leven er boeren op de plek van dit museum. Tegenwoordig is de boerderij een museum met een complete en levensechte huishouding als het gaat om wonen en werken op de schrale zandgrond in de Meierij van Den Bosch in de periode 1900-1930.

De Meierijsche Museumboerderij ligt in een bosrijke en romantische omgeving. Je proeft er het leven, de rust en de sfeer van toen. Ploeter in de moestuin, luister naar de verhalen van vroeger of speel een gezelschapsspelletje. Je bent van harte welkom.

Bezoek de Museumboerderij