Ontdek de Bijtende Bende-audiotour

Wat is drugsafval precies? Waar komt het vandaan? En welke problemen ontstaan er als gevolg van lozing en dumping? Tijdens de Bijtende Bende-audiotour ontdek jij alles over de problematiek en gevolgen van drugsafval in de natuur.

De laatste jaren lees en hoor je in de media steeds meer over vondsten van drugsafval. Met name in Noord-Brabant doen deze vondsten zich voor. De Bijtende Bende-audiotour leidt je dwars door de natuur rondom Kasteel Nemerlaer (Haaren, NB) en leert je meer over de impact van drugsafval op de natuur.

Volg de Bijtende Bende-audiotour

Het coronavirus treft ons allemaal, daarom is het belangrijk om voor jezelf en elkaar te zorgen. We vragen je om tijdens het wandelen de landelijke maatregelen in acht te nemen. Houd anderhalve meter afstand en beperk je groepsgrootte tot 2 personen (m.u.v. huishoudens). Woon je niet in Haaren (NB), dan vragen we je om jouw avontuur uit te stellen tot na de lockdown om het reisverkeer te beperken.

Praktische informatie

Een échte avonturier gaat voorbereid op pad. Daarom vind je hieronder belangrijke, praktische informatie over de Bijtende Bende-audiotour:

  • Het start- en eindpunt van de route is op de parkeerplaats aan de Kasteellaan te Haaren.
  • De audiotour is geschikt voor personen vanaf 18 jaar. 
  • De audiotour is niet te volgen zonder mobiele telefoon met internet. Laad je die van jou op?
  • Tijdens de audiotour maak je een wandeling van ± 4 km. De route is niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.
  • De duur van de audiotour is gemiddeld 45 minuten.
  • De Bijtende Bende-audiotour is kosteloos te volgen. 

De Bijtende Bende audiotour is een samenwerking tussen VVV Noordoost-Brabant en het Trimbos-instituut op het terrein van Brabants Landschap.

Volg de audiotour

Podcasts, video's en meer...

De Bijtende Bende-audiotour is slechts een van de onderdelen van de brede, online campagne van het Trimbos-Instituut. Van podcast tot video, op de website van de Bijtende Bende is er nog veel meer informatie te vinden.

Het Trimbos-instituut is hét onafhankelijke kennisinstituut voor alcohol, tabak, drugs en mentale gezondheid. Met de online campagne, waar de audiotour deel van uitmaakt, zet zij in op het creëeren van bewustwording over de problematiek rondom drugsafval. 

Bezoek de website


Bijtende Bende is een initiatief van het Trimbos-instituut in samenwerking met verschillende partners die de bewustwording rondom milieuschade door drugsafval willen vergroten.