Bijtende Bende

Bijtende Bende-deal

Leer met de Bijtende Bende-audiotour alles over de problematiek en gevolgen van drugsafval in de natuur.

Tijdens de Bijtende Bende-audiotour ontdek je alles over de problemen en gevolgen van drugsafval in de natuur. Deze Bijtende Bende-deal voorziet je van een drankje en een aandenken aan dit avontuur! Benieuwd hoe een XTC-lab ruikt? Of wil je de natuur een handje helpen? Dan is deze deal écht iets voor jou. Maak je klaar voor een leerzame tocht!

Praktische informatie:
Een échte avonturier gaat voorbereid op pad. Daarom vind je hieronder belangrijke, praktische informatie over de Bijtende Bende-audiotour:

  • De audiotour is geschikt voor personen vanaf 18 jaar
  • De audiotour is niet te volgen zonder mobiele telefoon met internet. Laad je die van jou op?
  • Tijdens de audiotour maak je een wandeling van ± 4 km. De route is niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.
  • De duur van de audiotour is gemiddeld 45 minuten.
  • Je kunt deze tour maken van woensdag tot en met zondag.
  • Je kunt tussen 9.30 en 15.30 uur starten bij de Twaalf Trappisten in Kasteel Nemerlaer. 

Het coronavirus treft ons allemaal, daarom is het belangrijk om voor jezelf en elkaar te zorgen. We vragen je om tijdens het wandelen de landelijke maatregelen in acht te nemen. Houd anderhalve meter afstand en beperk je groepsgrootte tot 2 personen (m.u.v. huishoudens). Woon je niet in Haaren (NB), dan vragen we je om jouw avontuur uit te stellen tot na de lockdown om het reisverkeer te beperken. 

Dit ga je doen

Parkeerplaats startpunt
1

Aankomst parkeerplaats

De parkeerplaats aan de Kasteellaan in Haaren is het startpunt van de Bijtende Bende-audiotour. Je kunt deze plek herkennen aan de Bijtende Bende-poster in het informatiebord.

Plek waar ooit lozing was
2

Wandeling met audiofragmenten

Vanaf de parkeerplaats aan de Kasteellaan start je jouw wandeling door de natuur. Gedurende deze wandeltocht geven de audiofragmenten je meer informatie over de gevolgen van het dumpen van drugsafval. Benieuwd naar de route en de fragmenten? Bekijk hem hier.

Kastel Nemelaer
3

Geniet van je drankje en haal jouw aandenken op

Er zijn drie mogelijkheden aangaande het ophalen van je aandenken en de consumptie:

1) Je loopt direct van de parkeerplaats naar het kasteel en nuttigt bij de start / onderweg je drankje. Je aandenken kun je dan meenemen gedurende de route.

2) Je nuttigt je consumptie aan het einde van de route. Eenmaal aan het einde van de route (parkeerplaats), dien je een deel van de route (1,6 km) opnieuw te volgen, daar het kasteel niet direct aan het startpunt ligt.

3) Je nuttigt je consumptie aan het einde van de route. Eenmaal aan het einde van de route (parkeerplaats), stap je in jouw auto en rijd je naar de parkeerplaats bij Kasteel Nemerlaer.  Hierdoor voorkom je dat je extra kilometers moet wandelen.