Culinair genieten in Den Bosch

Ontdek de bourgondische, Bossche cultuur! Want culinair genieten, dat kan zeker in Den Bosch. De stad heeft een bruisend centrum met tal van leuke kroegjes en smaakvolle restaurantjes. Zelfs een kop koffie is een ware beleving omringd door de eeuwenoude stadspanden.

Proost onder de rook van de Sint-Janskathedraal, ga aan de slag met je eigen Bossche Bol en laat je verrassen door de Bossche cuisine tijdens een heus Walking Dinner. Schuif aan en prik een vorkje mee!

Bourgondisch genieten in een historisch decor

Den Bosch is een aaneenschakeling van leuke kroegjes en smaakvolle restaurants. In de stad zijn een drietal restaurantgebieden te vinden.

De Uilenburg is een smeltkroes van het rijke verleden dat Den Bosch kent en de gastvrijheid die in de stad heerst. De Korte Putstraat is ook wel dé restaurantstraat van Nederland en telt meer dan vijftien restaurants. Onder de rook van de Sint-Janskathedraal, op De Parade, ontmoet de gezellige borrelcultuur het spetterende uitgaansleven. 

Ontdek de restaurantgebieden

Bourgondische uitjes voor levensgenieters - De lekkerste activiteiten in Den Bosch.

Maak je eigen Bossche Bol

Leer de geheimen van de Bossche Bol kennen tijdens een workshop. In circa 1,5 uur leert Bakkerij Royal je hoe je jouw eigen Bossche lekkernij maakt. Bekijk de deal.

Struin over de markt

De geuren van rijpe kazen, gebrande noten en verse broden komen je tegemoet. Wanneer kom jij de sfeer proeven op de markt in Den Bosch?

Typisch Bossche lekkernijen

De Bossche Bol is een typisch Bossche gebaksspecialiteit, maar wist je dat er nog veel meer te proeven valt? Van Kutbier tot lulkoek, ontdek de typisch Bossche lekkernijen.
 

Cultuurstad van het Zuiden

Welkom in de stad waar elke dag wat cultureels te beleven valt: het gastvrije en bourgondische Den Bosch. Van expositie tot event, ontdek de Cultuurstad van het Zuiden. 

Culinair viergangendiner dwars door Den Bosch

Tijdens een Walking Dinner door Den Bosch volg je een van de twee culinaire routes door de stad. Onderweg maak je vier keer een stop bij een toprestaurant om te genieten van een borrel en een voor-, hoofd- en nagerecht.

Culinair genieten in een historisch decor? Dit arrangement weet zowel je honger naar mooie locaties als heerlijke gerechten te stillen.

Boek jouw Walking Dinner

Uitgebreid lekkernijen shoppen

Een beetje van het bourgondische leven mee naar huis nemen? Volg de bourgondische-route door Den Bosch! Van authentieke snoepwinkel tot bottleshop vol bijzondere biertjes, laat je verleiden door het lekkers van de speciaalzaken.

Bekijk de winkelroute

Smakelijke bestemmingen

Met ieder een eigen verhaal

Stad en streek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Lees meer

Waar de machines zwijgen, laten de smaakmakers van zich horen.

Lees meer

Proef vakmanschap in het oergebied in Brabant.

Lees meer