Typisch Bossche producten

In deze stad voor levengenieters vind je verleiding op iedere hoek van de straat. Terrassen lonken en ook de speciaalzaken het je welkom. Het is dan ook niet gek dat deze stad zijn eigen eetcultuur vol traktaties kent. Van Kutbier tot Koekwaus, kom jij het ontdekken?

Ga op ontdekkingstocht en ontdek de typisch Bossche lekkernijen. Jouw liefde voor de stad? Die gaat zeker door de maag!

De Bossche Bol

Den Bosch en de Bossche Bol (ook wel Sjekladebol) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De typisch Bossche gebaksspecialiteit wordt met de handen gegeten en haar geschiedenis gaat decennia terug.

Benieuwd naar het ambacht achter de Bossche Bol en zelf aan de slag met deze lekkernij?

Boek een workshop

Fijn-proeven in Den Bosch - Lekkernijen om in je hart te sluiten.

Bierplezier met 't Kolleke

Wat ooit klein begon als hobby-brouwerij in de kelders van Café Bar le Duc, groeide uit tot een Bossche brouwerij met naam. Bezoek Stadsbrouwerij Van Kollenburg en maak een biertour.

© Brouwerij Boegbeeld

Keilekker Kutbier

Middenin de Uilenburg vind je Brouwerij Boegbeeld. Deze Bossche brouwerij staat bekend om haar speciaalbieren. Van Kutbier tot Sjekladebol-bier, neem jij de proef op de som?

© Life of Pix via Pexels.com

Geluk bij een ongeluk: de Koekwaus

Het moet rond 1883 zijn geweest dat een vrolijke koekenbakker bij toeval de eerste Koekwaus produceerde. Bezoek De Broodspecialist en proef deze heerlijke roomboterkoek.

Bourgondische shoproute

Het bourgondische leven mee naar huis nemen? Volg de deze shoproute door Den Bosch! Van snoepwinkel tot bakkerij, laat je verleiden door lekkers.

Smaakt naar meer?

Meer van culinair Den Bosch