Foodhotspot Veghel

Veghel ademt food! Deze plek wist zich door de jaren heen te ontwikkelen van agrarisch dorp tot vooraanstaand industriestadje en neemt ook vandaag de dag een prominente plek in als het gaat om voeding. Familie- en foodbedrijven van ongekende grootte zagen hier het levenslicht en ook vernieuwende foodconcepten weten hun weg naar Veghel te vinden.

Dompel je onder in de vele keukens en ontdek hoe platteland, industrie en horeca bij elkaar komen. Van veld tot vork, je vindt het hier.

Vernieuwende foodconcepten bij De Proeffabriek

Vanuit ’s-Hertogenbosch ben je er in een half uurtje: de Noordkade in Veghel. Het industrieterrein dat hier een eeuw geleden werd gesitueerd, groeide uit tot de grootste mengvoederfabriek van Europa. Tegenwoordig is dat anders.

Waar de machines vandaag de dag zwijgen, laten de ‘smaakmakers’ in De Proeffabriek van zich horen. 

Ontmoet de smaakmakers

Smakelijke uitjes voor levensgenieters - De lekkerste activiteiten bij De Proeffabriek in Veghel.

Volg een audiotour door De Proeffabriek

Maak kennis met de smaakmakers, de bewoners van De Proeffabriek. In een audiotour vertellen zij hun verhaal en wijzen ze je de weg op de CHV Noordkade.

Avondje uit bij Theater De Blauwe Kei

Gevestigd in de CHV Noordkade, het culturele hart van Veghel, vind je Theater De Blauwe Kei. Dans, muziek en theater, hier is het nooit stil.

Terug naar toen bij SIEMei

SIEMei biedt een uniek kijkje in de industriële en ambachtelijke bedrijvigheid uit de Meierij. Gevestigd aan de Noordkade, staat dit museum garant voor bijzondere verhalen.

Veghel staat niet stil

De eerste evenementen staan al weer op de kalender. Ook Veghel staat niet stil! Ga naar de website en bekijk welke events je niet mag missen.

Een goede zaak: De Verspillingsfabriek

De cijfers zijn schrikbarend: jaarlijks wordt er in Nederland voor meer dan 5 miljard aan voedsel weggegooid. Een groot deel van deze 'food waste' bestaat uit verse groenten. Ze worden afgekeurd, omdat ze te klein, misvormd of te bont zijn, De Verspillingsfabriek redt deze groenten en maakt er smakelijke gerechten van. Dat gebeurt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Want talent verspillen, dat is ook zonde.

Help verspilling de wereld uit

Smakelijke bestemmingen

Met ieder een eigen verhaal

Proef vakmanschap in het oergebied in Brabant

Lees meer

Bourgondisch genieten in een historisch decor

Lees meer

Stad en streek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Lees meer