Proef de Moestuin van Den Bosch

Van oudsher voorziet Sint-Michielsgestel de stad Den Bosch van heerlijke producten. De grond was vruchtbaar en de verschillende groentes en fruit groeiden er  volop. Ook tegenwoordig is dat niet anders.

Ontmoet gepassioneerde vakmensen, proef van het land en (be)leef het boerenleven. Van veld tot vork, je maakt het mee in de Moestuin van Den Bosch.

Stad en streek zijn onlosmakelijk verbonden

Wekelijks trokken de boeren naar de markt in de stad. Vol trots presenteerden zij hun waren. Van smaakvolle asperges tot zoete  aardbeien, geen wonder dat ze in Den Bosch zo dol waren op hun Dungense moestuin!

Ook in de huidige tijd is dit niet anders. Echte liefde gaat door de maag en enkel de lekkerste  producten maken wekelijks hun reis van het platteland naar de stad. Leg jij deze keer dezelfde route af?

Boek 't moestuin-arrangement

Culinaire uitjes voor levensgenieters - De leukste activiteiten in de Moestuin van Den Bosch.

Beleef de Poule Den Dungen

Deze zuivere afstammeling van de beroemde Poulet de Bresse scharrelt enkel in Den Dungen, maar wist de harten van topkoks uit het hele land te winnen. Ontdek meer! 

Struin over de Bossche Markt

De geuren van rijpe kazen, gebrande noten en verse broden komen je tegemoet. Wanneer kom jij de sfeer proeven op de markt in Den Bosch?

Ontmoet de (hertog)boeren

Bij deze groep vakmensen zorgen oude tradities en echte ambacht voor de (h)eerlijkste producten. Kom naar de moestuin en neem een kijkje in de keuken.

Op kamelensafari

Kamelen alleen in Afrika of Azië? Echt niet! Voer ze, aai ze en proef hun melk, bij Kamelenmelkerij Smits is het allemaal mogelijk. Ga je mee op safari?

Op de fiets door de Moestuin van Den Bosch

Tap je eigen melk, bezoek de kamelen op de kamelenboerderij, adopteer je eigen appelboom of trek een lekker bakje kersen uit de fruitautomaat. Je maakt het mee tijdens de fietsroute Moestuin van Den Bosch. 

Of je nu kiest voor de korte (25 km) of lange (50 km) variant, deze prikkelende route laat je het Brabantse boerenleven op en top beleven. 

Bekijk de fietsroute

Smakelijke bestemmingen

Met ieder een eigen verhaal

Bourgondisch genieten in een historisch decor.

Lees meer

Proef vakmanschap in het oergebied in Brabant.

Lees meer

Waar de machines zwijgen, laten de smaakmakers van zich horen.

Lees meer